Tarvitsemme työtä, kasvua ja yrittäjyyttä!

Share |

Lauantai 15.2.2014 - Satu Koskinen


Suomalaisista yrityksistä 99,8 % on pk-yrityksiä. 

Jotta taloutemme lähtisi kasvuun ja työpaikkoja tulisi lisää, olisi näissä yrityksissä saatava positiivista nostetta aikaan. Innovaatioita, uusia tuotteita ja ennen kaikkea uusia vientituotteita, jotta luotaisiin työtä, kasvua ja hyvinvointia.

Yritykset tarvitsevat lisää tuloja kassaansa kaiken tämän aikaansaamiseksi.

Alueeltamme vietiin yrityksiltä investointitukia pois 7 miljoonaa. Hankerahoituksessa sovitusta huolimatta, emme ole enää harvaanasuttua aluetta, vaan kuulumme samanlaiseen alueeseen kuin vaikkapa Oulu.

Ei oikein aukea.

Mitä haittaa olisi siitä, että kehittäisimme eri alueiden vahvuuksia niiden omista lähtökohdista, tosiasiat tunnustaen. Harvalla on lompakossaan tarvittava alkupääoma yrityksen perustamiseen puhumattakaan uusien innovaatioiden kehittämiseen ja käyttöönottoon.  

Biotalous. Bioenergia. Cleantech.  ”Metsät matkailun voimavarana”, ”Suomesta Luomun luvattu maa” jne. Ne jäävät sanoiksi ja aikeiksi yrittäjyydestä kertovaan tietokirjallisuuteen tai hankeraporttiin ellei meiltä löydy asioiden ja ideoiden loppuun asti viemiseksi uskallusta, tahtoa ja rahoitusta. Tarvitaan tahtoa olla ensimmäisiä sekä uskallusta luopua liiasta säätelystä ja sen hidastavasta vaikutuksesta.

Todellisen riskin yrittäjyydessä kantavat yrittäjät itse. Kunnioitetaan sitä.

Nähdään,

Satu

 

Avainsanat: yrittäjyys