Polkuni politiikkaan

Etujärjestötoimintaan ajauduin MTK:n toiminnan kautta. Karstulassa oli sihteerin vaihto ajankohtainen ja minua tultiin kysymään. Opiskelijalle tuli hieno tilaisuus tutustua maatalouden edunvalvontaan ja päästä tutustumaan viljelijöihin. Lähdin Karstulan MTY:n sihteeriksi. Järjestökoulutus innosti toimintaan mukaan vielä enemmän. Vaikuttamisen kenttä laajeni koko läänin alueelle ja tulipa muutama vuosi käytyä Helsingissä nauta-asioiden merkeissä. Tuottajayhdistyksen sihteerinä toimin 16 vuotta.

Oman tuontantosuuntani tärkeimmäksi vaikuttamispaikaksi on osoittautunut K-S Naudanlihantuottajat ry. Pieni, mutta pirteä, koko maakunnan alalla toimiva naudanlihantuotannon etuja ajava kerho. Olen ollut kerhon toiminnassa mukana noin 15 vuotta, josta muutaman vuoden sen puheenjohtajana, nyttemmmin johtokunnan jäsenenä.

Poliitiikassa olen ollut mukana kaksikymmentä vuotta.

Aloitin Karstulan kunnan maaseututyöryhmässä kiintiönaisena ja hyvä niin. Rohkaistuin ehdokkaaksi, kun olin saanut jo vähän kokemusta kunnallisesta vaikuttamisesta. Seuraavissa vaaleissa menin läpi -viimeisenä listalta ja arvalla. Nyt olen viidennen kauden kunnanvaltuutettu.

Kuvateksti