Satu Koskinen

Olen 49- vuotias. Asun Karstulan kunnan Pääjärven kylässä. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kolme lasta. Ammatiltani olen maanviljelijä ja koulutukseltani agrologi.

Työurani alkoi 13- vuotiaana. Maalla ollessa innostuin naapurin navetasta niin paljon, että siitä kesälomasta lukion loppuun asti olin kaikki lomat navetta-, pelto- ja tupahommissa. Emäntäkoulutuksessa. Lukioaikana käytiin perjantai-illat ja lauantait luokkakaverin kanssa ensin Servillä siivoamassa ja myöhemmin Itäkeskuksessa isossa marketissa töissä. Tuli tutuiksi leipä- ja juustotiskin takainen elämä.

Ylioppilaskirjoitusten päätyttyä, seuraavana aamuna kello 6, lähti juna kohti Jyväskylää ja Saarijärveä. Karjataloustyöt tulivat tutuiksi. Karstulaan muutin vuonna 1988 työharjoittelun myötä, ja jäin tänne asumaan. Olin lomittajana vuosina -89-90. Vuodesta 1992 olen ollut viljelijänä. Se on ammatti, johon olen halunnut pienestä pitäen. Pidän työstäni kaikkine haasteineen. Lopulta ja pohjimmiltaan on kyse siitä, millaiset kasvukelit saadaan. Se tuo tähän työhön ne todelliset haasteet. Kaikkeen muuhun voi jotenkin varautua.

Rehuntekoa meillä kesällä 2009